Moet U La Cornue CornuF Kopen?

Je loopt door het gangpad van een apparaatwinkel en je ziet een rij roestvrijstalen reeksen wegglimmen die er allemaal hetzelfde uitzien.

Keukens met witte kasten, grijs graniet en witte metrotegels zien er allemaal hetzelfde uit.

La Cornue is een levendig alternatief.

De reeksen van La Cornue zijn een heel andere reeks met de mogelijkheid om kleuren, versieringen en zelfs de configuratie van de rangetop aan te passen.

De CornuF is een uniek assortiment. Het is anders dan andere assortimentmakers en de duurdere Chteau-serie.

La Cornue CornuF 110 Serie Serie

In dit artikel worden de CornuF-reeksen en de voordelen van La Cornue uitgelegd. Het bevat ook een beschrijving van onze zeven kookmethoden.

La Cornue mag dan een geweldig bedrijf en assortiment zijn, het is niet voor iedereen weggelegd. We bespreken ook mogelijke nadelen en vergelijken het met andere merken.

Laten we eerst de vraag beantwoorden: wie is La Cornue?

Beperk de Pro Range-opties met onze gratis tool

Wie Is La Cornue, Vraag Je?

Albert Dupuy richtte La Cornue op in 1908. Hij was gepassioneerd over het vinden van manieren om beter te koken.

De meeste voedingsmiddelen werden in de vroege jaren 1900 boven een vlam bereid.

Albert wordt gecrediteerd met de productie van de eerste convectieoven. Volgens de legende volgde hij de gasleidingen die destijds in Parijs werden aangelegd.

La Cornue CornuF-reeksen

De CornuF is in Frankrijk ontwikkeld maar in Engeland vervaardigd in een AGA Rangemaster-fabriek.

AGA is een andere geavanceerde serie. U heeft misschien een AGA-assortiment in een tijdschrift of online gezien.

La Cornue CornuF Kleuraanpassingen, Maten En Prijzen

De CornuF wordt geleverd in 12 kleuren met keuze uit 3 afwerkingen.

Er zijn twee maten.

De CornuF 90 Albertine is 90 cm breed en begint bij in duel Fuel en in inductie.

CornuF 90 Albertine-reeks

De CornuF 110 is 109 cm in gas en in inductie.

CornuF 110-bereik

Beide bladen kunnen worden gebruikt met 5 gasbranders en een brander van 17.000 BTU max, of een 5-zone inductieblad.

De 109 cm is een dubbele oven terwijl de 35.4 een enkele is.

Ik heb gemeten met tape van het onderste rek tot aan de grill. Als maat voor de bruikbare capaciteit heb ik de diepte vanaf de ventilator gemeten.

Ter referentie heb ik zowel de Wolf-reeksen van 91 cm als de CornuF gemeten.

CornuF 90 Albertine- 30 Breed 14 Hoog 14 Diep

CornuF 90 Albertine Ovengrootte

Wolf 91 cm Pro Range GR366 – 30 Breed 16 hoog 14 diep

CornuF 110 – Linker Oven 17 breed 12 hoog 14 diep, rechts Oven 17 breed 12 hoog 14 diep

CornuF 110 Oven

Beide hebben opberglades aan de onderkant van het assortiment.

CornuF Oven Kookstanden

De ovens kunnen voor alle soorten koken worden gebruikt en hebben 7 kookstanden.

De 7 kookmodi zijn Ontdooien en serveren, Convectie, Convectie Broiling, Convectie Assist, Conventioneel, Browning en Warming.

Hieronder vindt u een beschrijving van elk type koken en hoe u ze kunt gebruiken.

De ontdooi- en servicemodus circuleert koude lucht in de oven om het ontdooiproces te versnellen. Het is ideaal voor het ontdooien van desserts, cakes en kleinere stukken vlees en gevogelte.

Chef’s Tip: Je wilt je eten niet ontdooien met hitte omdat het de groei van bacteriën veroorzaakt.

De convectiemodus maakt gebruik van door een ventilator geforceerde warmte om gelijkmatiger te bakken en te koken. La Cornue vertrouwt op pure convectie en het verwarmingselement dat zich achter de ventilator bevindt.

Tip van de chef: Convectie is de beste methode om een recept om te zetten. Gebruik altijd de 25/25 regel. Zet de convectie op 25 graden minder voor 25% minder kooktijd.

Convection Broil gebruikt de ventilator en het grillelement om dichter vlees, grotere stukken vis en meer te bereiden. Convection Broil verdeelt de warmte gelijkmatig en karamelliseert voedsel zonder overmatige hitte.

Tip van de chef: Gebruik een grillpan bij het braden om opflakkeringen te voorkomen. Plaats uw eten op het onderste rek.

Convection Assist gebruikt zowel boven- als onderwarmte, waarbij een ventilator de warmte afgeeft. Deze modus is geen echte convectie met het element achter de ventilator. Dit programma is geschikt voor langere kooktijden omdat het voedsel niet uitdroogt.

Tip van de chef: Deze stand is het lekkerst als je eten op het middelste rek staat.

Conventioneel is een traditionele thermische oven zonder ventilator. Het kan worden gebruikt met brood of ander voedsel dat op dezelfde manier moet rijzen als een soufflé.

Minder intens dan braden voor het smelten van kaas of het roosteren van kokosvlokken of noten

Je kunt eten op een lagere temperatuur bewaren omdat alleen het onderste element wordt geactiveerd.

Chef’s Tip: Wil je de bodem van een pizza krokant maken? Probeer de opwarmmodus.

Accessoires Voor Het CornuF-assortiment

Er zijn drie accessoires.

De French Plaque of French Top verspreidt de warmte, zodat je verschillende items op verschillende temperaturen kunt bereiden.

La Cornue CornuF Frans topaccessoire

Het biedt een groot, plat oppervlak voor indirecte warmte, perfect voor sudderen en slowcooking.

Accessoires van gegoten aluminium kunnen maximaal vijf pannen bevatten. Ze stralen warmte uit vanuit het centrum, waardoor er meerdere warmtezones ontstaan.

Je bent bekend met een bakplaat. De constante hitte of het tegenovergestelde van een Franse plaquette.

La Cornue CornuF Bakplaataccessoire

Het omkeerbare accessoire voor grill en bakplaat is gemaakt van gecoat gegoten aluminium en heeft een halve grill en een halve bakplaat.

Het is perfect voor snel grillen binnenshuis en past precies over de twee linker branders van de CornuF 110 en 90 dual fuel series.

La Cornue CornuF Wok-accessoire

Een wokringaccessoire kan ook worden gebruikt om een wok in te bewaren.

La Cornue CornuF: Veelgestelde Vragen

1. Heeft De CornuF Een Raam?

De CornuF heeft geen raam.

Je doet gewoon de deur open. De temperatuur zal nog steeds constant blijven, als onderdeel van het ontwerp.

De meeste gebruikers zijn actieve koks en zouden de deur openen en het mes erin steken om de gaarheid te bepalen.

U hebt ook geen servicebezoek nodig om de mist in de ramen te verwijderen.

2. 2. Heeft De CornuF Een Klok En Een Timer?

Nee, hoewel de meeste Franse reeksen dat niet doen, doen sommige reeksen zoals BlueStar en sommige Vikings dat ook niet.

Je zult je aanpassen aan het ontbreken van een klok en timer, plus je telefoon kan die functie bieden

3. Zijn De 110 Ovens Te Klein?

Gebruikersrecensies ondersteunen deze conclusie. Ze waarderen de veelzijdigheid van het hebben van twee verschillende ovens om verschillende soorten voedsel te bereiden.

Er past ook gemakkelijk een 9 * 13 pan in

Het past echter niet in een pizzaschaal met een diameter van 41 cm. Aan de andere kant kunnen de meeste reeksen dat ook niet

4. 4. Heeft De CornuF Zelfreiniging?

De – Chteau is het daar niet mee eens. Zelfreiniging op hoge temperatuur zal na verloop van tijd de binnenkant van de ovenbekleding aantasten.

La Cornue Chteau Vs. CornuF-reeksen

De CornuF-versie van Chteau French-made is minder duur.

De Chteau is verkrijgbaar in zes maten, variërend van 29,5 tot 180 cm, terwijl de CornuF twee maten biedt van 35,4 cm en 109 cm.

De ovens van de Chteau hebben een gewelfde bovenkant en de lucht komt van de onderkant voor natuurlijke convectie.

De CornuF is een ventilator aangedreven elektrische convectie.

Elk aspect van de Chteau kan worden aangepast, van de stijlen van de branders tot 48 kleuropties en 18 afwerkingspakketten, tegenover 12 kleuren voor de CornuFe.

Je hebt ofwel een dual fuel of inductie optie van de CornuFe.

U betaalt meer voor maatwerk en grootte, evenals voor natuurlijke convectiemogelijkheden.

De Chteau begint bij voor een 76 cm versus voor de CornuF 35.4. Het is meer dan het dubbele van de prijs.

In termen van hoe het zich verhoudt tot andere reeksen, is geen enkele andere reeks hetzelfde.

Zowel Bertazzoni als Fisher & Paykel zijn stijlvol in een paar kleuren, zonder trimopties.

Beide reeksen zien er goed uit, maar La Cornue ziet er verfijnder uit en is ook beter gebouwd met meer bruikbare ovenmodi.

La Cornue is misschien niet voor iedereen.

La Cornue is een professionele serie die een hoge output produceert. Het heeft een gemiddeld vermogen van 17.000 met één brander, vergeleken met 18-25.000 voor een professionele serie.

Het heeft niet de robuuste bedieningselementen van veel moderne reeksen, evenals stoomfunctionaliteit of wifi-connectiviteit van een JennAir-, Miele- of Thermador-reeks.

Is Het De Moeite Waard Om Een La Cornue CornuF-reeks Te Overwegen?

Het La Cornue CornuF-assortiment is een geweldige keuze voor uw huis. Zoals elk Frans ontworpen assortiment, zal het in veel modi goed werken.

De kleuren en stijl maken het uitzonderlijk en het overwegen waard, vooral als je een uniek assortiment wilt.