Quesadilla Versus Taco. Zijn Taco's Anders Dan Quesadilla's?

Als je nieuw bent in de Mexicaanse keuken, kan het je verbijsteren om erachter te komen hoe je quesadilla en taco kunt onderscheiden, omdat ze tot op zekere hoogte op elkaar lijken. Dit zijn echter eigenlijk twee verschillende gerechten met unieke details over hun oorsprong, vulling en kookmethode.

Meer weten over de Mexicaanse keuken en een duidelijk onderscheid ontdekken tussen quesadilla vs taco? Blijf bij ons tot het einde van dit artikel.

Het Overzicht

Taco

Het Mexicaanse woord taco kan in de Mexicaanse cultuur worden vertaald als wig, prop of plug. De taco behoudt na al die jaren zijn wigvorm, zoals de naam al aangeeft.

De taco is een populair Mexicaans gerecht gemaakt met maïs- of tarwetortilla’s en een vulling. De tortilla wordt vervolgens om de vulling gevouwen en met één hand gegeten.

Traditionele Mexicaanse rundvleestaco’s worden gemaakt met gemarineerd, gesneden of versnipperd rundvlees op zachte maïstortilla’s. Er zijn veel variaties op deze moderne versie, afhankelijk van hoe de taco’s worden bereid en de vulling.

Zo zijn bijvoorbeeld Tacos al pastor (dunne varkenssteaks met adobokruiden), tacos de camarones (garnalentaco’s), tacos de pescado (vistaco’s) en tacos de lengua (rundstongtaco’s) enkele andere populaire ingrediënten.

Quesadilla

Quesadilla is een tortilla of dun plat brood gevuld met kaas, vleeswaren en kruiden. Een quesadilla wordt gemaakt door de vulling in een opgevouwen tortilla te leggen en deze op een grillplaat of brander te grillen tot de kaas is gesmolten.

Hoewel quesadilla’s meestal met kaas worden gemaakt, kunnen ze ook vlees, bonen, jalapenos, uien en andere smaakmakers bevatten. Je kunt andere ingrediënten aan de vulling toevoegen, maar zorg ervoor dat de kaas het hoofdingrediënt is.

De kaas zal altijd het onderscheidende onderdeel van een quesadilla zijn. De naam van dit gerecht is de letterlijke vertaling van het Spaanse woord voor kaas. Als de vulling niet voornamelijk kaas is, maak je geen quesadilla.

Wat Maakt Hen Anders?

Zowel quesadilla (op basis van Mexicaanse tortilla) als taco hebben verschillende kenmerken die hen onderscheiden.

Oorsprong (zijn Ze Mexicaans?)

De Spaanse verovering van Mexico was lang voor de uitvinding van taco’s. Volgens antropologische gegevens aten inheemse volkeren in het merengebied van de Vallei van Mexico traditioneel taco’s vol met kleine visjes. Taco’s, een Mexicaans straatvoedsel dat wereldwijd aan populariteit won, zijn een soort antojito’s geweest. Ook de vulling wordt veel gevarieerder.

In het Engels betekent het woord quesadilla klein kaasding. Hoewel dit gerecht een lange geschiedenis heeft, was de vroegste iteratie niet hetzelfde als de quesadilla die we tegenwoordig kennen.

Maïstortilla’s waren al sinds de oudheid een hoofdvoedsel voor de Azteken. Om een toetje te maken, vulden ze de tortilla’s met pompoen en pompoen. De vulling werd rond 1521, na de Europese introductie van kaas en zuivelproducten in deze regio, veranderd in kaas en deze variant is nog steeds populair.

Beleg (vlees, Kaas, Etc.)

Zoals eerder vermeld, moet een quesadilla-vulling rond kaas draaien. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen om de kaas te verbeteren. Je moet niet te veel ingrediënten gebruiken om je quesadilla te maken.

Ondertussen kun je creatiever en vrijer zijn met het vullen van je taco. Een taco is een Mexicaans broodje dat met bijna elke topping kan worden gevuld.

Je kunt een taco vullen met rundvlees, varkensvlees, kip, vis of groenten. Ze worden meestal gegarneerd met salsa, avocado of zure room, samen met sla, uien, tomaten en chilipepers.

De Tortilla

Beide gerechten zijn op basis van tortilla. In de Mexicaanse keuken is de tortilla een must-have. Mexicanen eten dagelijks tortilla’s, vergelijkbaar met hoe Aziaten rijst eten.

Voor quesadilla wordt een maïstortilla gebruikt in de traditionele quesadilla. Een bloemtortilla kan worden gebruikt voor moderne quesadilla’s.

Je kunt geen taco’s maken met maïstortilla’s. Het is mogelijk om te vervangen door de bloemversie, maar de smaak zal niet hetzelfde zijn.

Uiterlijk

De quesadilla is meestal plat, terwijl de taco dubbelgevouwen wordt om hem zijn kenmerkende vorm te geven.

Omdat je elke vulling aan je taco kunt toevoegen, zal deze meestal meer wegen dan een platte quesadilla met alleen kaasvulling.

Kook Methode

Voor een taco moet de vulling gekookt en bereid zijn voordat je ze opmaakt met een tortilla. Na het samenstellen van een taco zou deze onmiddellijk worden geserveerd zonder enige extra kookmethode.

Het samenstellen van de quesadilla is het belangrijkste onderdeel. Als je een quesadilla maakt, plaats je eerst de kaas in de tortilla en grill je de quesadilla zodat de kaas kan smelten.

Een complete quesadilla bestaat meestal uit twee tortilla’s die op elkaar zijn gestapeld en gevuld met kaas. Een halve tegenhanger is een enkele tortilla verpakt met kaas en gevouwen in de vorm van een halve maan.

Quesadilla’s Maken

Laten we nu leren hoe we dit heerlijke kaasachtige gerecht kunnen maken met behulp van het eenvoudige recept hieronder. Dit recept gebruikt alleen kaas als vulling. U kunt echter andere ingrediënten aan de vulling toevoegen, zolang kaas maar de belangrijkste attractie is.

Dingen Om Voor Te Bereiden

  • 2 bloemtortilla’s
  • Je kunt kaas naar keuze raspen
  • 2 eetlepels boter
  • Gesnipperde ui en groene chilipeper

Stap-voor-stap Handleiding

  • Leg je tortilla op een bord of een schoon oppervlak om te beginnen. Strooi de kaas erover. Let op. Als je veel kaas aan de randen van de tortilla toevoegt, zal deze smelten en eruit druppelen, waardoor de tortilla in de pan verbrandt.
  • Voeg de groene pepers en de gesnipperde uien toe aan de andere tortilla. Laat voldoende ruimte tussen de randen van de tortilla’s. Combineer tot slot de twee tortilla’s en zorg ervoor dat de vulling gelijkmatig over de quesadilla wordt verdeeld.
  • Zet een pan met antiaanbaklaag op de kookplaat op middelhoog vuur. Verhit 1 eetlepel boter in de pan. Bak de tortilla aan één kant tot de kaas begint te smelten.
  • Om de tortilla aan de andere kant te verwarmen, draai je hem om en voeg je nog een eetlepel boter toe.
  • Als de kaas volledig is gesmolten en de buitenkant krokant is, haal je de tortilla uit de pan en dien je hem op. Voor een meer smaakvolle topping, voeg een klodder zure room toe aan de tortilla.

Taco’s Maken

Het recept voor een heerlijke rundergehakt taco staat hieronder. Je kunt elk soort vlees gebruiken, maar wij gebruikten rundvlees. Je taco moet heerlijk zijn, ongeacht welk vlees je kiest.

Hier is een eenvoudig taco-recept.

Dingen Om Voor Te Bereiden

  • Tortilla’s
  • Mager vlees
  • Kruiden: Chilipoeder, komijnzout, oregano peper, knoflook en chilipoeder
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas en avocado met geraspte sla, gehakte tomaten, gesnipperde ui, avocado en zure room voor toppings

Richtlijn Stap Voor Stap

  • Marineer uw vlees in de kruiden voor het koken. Laat het even rusten. Bak vervolgens het vlees bruin in een pan. Voeg daarna tomatensaus en water toe aan het gekookte rundvlees tot al het vocht is verdampt. Dit resulteert in sappig vlees.
  • Zet de tacoschelp klaar. De taco shell kan worden opgewarmd in de oven of een pan. Besteed aandacht aan de richting van de pakketten voor meer details.
  • Zet de taco’s als volgt in elkaar: Schep 2 eetlepels tacovlees in harde tacoschelpen of kleine zachte tortilla’s. 2 eetlepels vlees is de optimale portie voor een gewone bloemtortilla van 15 cm. Je kunt de taco nu bekleden met je favoriete ingrediënten.

Wat Zijn De Beste Toppings Voor Een Quesadilla?

Er zijn veel verschillende toppings die op een quesadilla kunnen worden gedaan, maar sommige zijn absoluut beter dan andere. Dit zijn de beste toppings die je kunt gebruiken om een quesadilla te maken.

  • Kaas Dit is een no-brainer, aangezien kaas een van de hoofdingrediënten is in een quesadilla. Kies je favoriete kaassoort om in je quesadilla te doen.
  • Salsa Salsa laat een quesadilla heerlijk smaken en geeft het een beetje een kick.
  • Guacamole Een andere klassieke topping van quesadilla’s is guacamole. Het geeft de quesadilla wat romigheid en smaak.
  • Kip Voeg wat gekookte kip toe aan je quesadilla voor een eiwitboost.
  • Rundvlees Een andere goede optie voor eiwitten is rundvlees. Voeg wat gekookt rundvlees toe aan je quesadilla en je bent klaar om te gaan.
  • Groenten Als je op zoek bent naar een gezonde optie, voeg dan wat groenten toe aan je quesadilla. Je kunt ook uien, paprika’s en champignons aan je quesadilla toevoegen.
  • Bacon Wie houdt er niet van spek? Voeg wat krokant spek toe aan je quesadilla voor een heerlijke topping.

Wat Zijn De Beste Toppings Voor Taco’s?

Er zijn veel topping-opties voor taco’s. Maar dit zijn onze topkeuzes.

  • Zure room
  • Geraspte kaas
  • Salsa
  • Guacamole
  • Sla
  • Tomaten
  • uien
  • Zwarte bonen
  • Pico de gallo

Zijn Quesadilla’s Of Taco’s Gezond?

Het hangt allemaal af van de ingrediënten die je gebruikt. Quesadilla’s of taco’s zijn een goede optie voor gezonde toppings zoals groenten. Voeg je echter ongezonde ingrediënten zoals bacon of smeltkaas toe, dan zijn ze niet zo gezond. Het hangt allemaal af van wat je erin stopt.

Wat Is Het Verschil Tussen Softshell- En Hardshell-taco’s?

Het belangrijkste verschil tussen softshell- en hardshell-taco’s is de textuur. Softshell-taco’s gebruiken een tortilla die flexibeler en buigzamer is. Taco’s met harde schaal gebruiken een tortilla die stijver en brozer is. Hardshell-taco’s zijn over het algemeen knapperiger dan softshell-taco’s.

Conclusie

Dat is het einde van onze gids over hoe u de verschillen tussen quesadilla en taco kunt ontdekken, naast 2 heerlijke Mexicaanse recepten om uw thuismenu te diversifiëren.

Aarzel niet om er in het weekend een te maken voor vrienden of familie. Het zal u onvergetelijke herinneringen aan zelfgemaakte Mexicaanse keukens bezorgen.