Wat Te Doen Met Overgebleven Fetakaas? Snelle Recepten

Misschien voel je je net als ik en wil je het hele ding rechtstreeks uit de container eten.

Er zijn veel andere heerlijke en leuke manieren om fetakaas te gebruiken.

Hier zijn een paar van mijn favoriete recepten.

Laten we kijken.

Heerlijke Broodjes Zijn Mogelijk

Een broodje met fetakaas maken is eenvoudig.

Neem gewoon je favoriete brood en smeer er wat groenten, zoals sla of spinazie, op. Vul het dan met tomaten of avocado, als je net als ik bent.

Dan hoef je alleen nog maar je overgebleven fetakaas in plakjes te snijden en over de bovenkant van de sandwich te strooien.

Het is snel, gemakkelijk, heerlijk.

Serveer Een Bijgerecht.

Als je gewoon op zoek bent naar een snack, of als je iets lekkers aan je maaltijd wilt toevoegen dat niet veel moeite kost, probeer dan je favoriete bijgerecht af te maken met wat overgebleven fetakaas.

Orzo en couscous zijn mijn go-tos, maar je kunt het ook over rijst strooien, of iets anders dat je lekker vindt.

Maak Een Saladedressing

Een andere gemakkelijke truc om van overgebleven fetakaas te genieten, is om er je eigen zelfgemaakte saladedressing van te maken.

Volg hiervoor de instructies op je favoriete saladedressing.

Je kunt de hoeveelheid dan halveren en vervangen door verkruimelde fetakaas.

Schud het op, proef het en als je eenmaal tevreden bent met de smaak, vervang dan de resterende hoeveelheid dressing die is verwijderd door meer van je zelfgemaakte feta-saladedressing.

Gebruik Het Op Aardappelen Voor Het Avondeten

Dit recept voor gebakken feta-aardappelen is een geweldige keuze voor het avondeten.

Het is snel en makkelijk en altijd lekker.

Zet de oven op 350 graden F.

Neem 6 middelgrote roodbruine of gebakken aardappelen, was ze goed en dep ze droog met keukenpapier.

Leg de aardappelen op een bakplaat en prik elke aardappel vier tot vijf keer met een vork.

Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de bovenkant van de aardappelen.

Strooi er dan zout, peper, gedroogde basilicum, peterselievlokken en andere smaakmakers over.

Gebruik meer indien gewenst.

Bak ongeveer 1 uur, of tot de aardappelen gaar zijn.

Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.

Snijd elk van de gebakken aardappelen in de lengte doormidden en zorg ervoor dat je niet helemaal door de andere kant gaat.

Plaats vervolgens een stukje fetakaas in elke opening die u op uw aardappelhelften hebt gemaakt en strooi er wat meer zout en peper over.

Zet ze nog 10 minuten in de oven, of tot de kaas volledig gesmolten is.

Haal nogmaals uit de oven, doe een theelepel Griekse yoghurt op elk van je aardappelen en strooi er nog wat gedroogde basilicum over.

Genieten van.

Voeg Het ’s Ochtends Toe Aan Je Roerei

Als je genoeg hebt van het eten van gewone oude roereieren met zout en peper als ontbijt, probeer dan dit: neem 3-4 grote eieren en klop ze in een kom.

Voeg 2 eetlepels melk en 1 eetlepel water toe aan het mengsel.

Doe wat boter in een koekenpan en zet de brander op middelhoog vuur.

Draai de pan rond om de boter gelijkmatig te verdelen.

Giet de losgeklopte eieren erbij en laat ze een paar minuten staan tot ze op de bodem van de pan gaar lijken.

Gebruik vervolgens een spatel of houten lepel om het mengsel voorzichtig te roeren. Pas op dat u geen stukjes van de bodem schraapt.

Kook de eieren tot je tevreden bent.

Haal van het vuur en strooi wat verkruimelde fetakaas over je eieren.

Serveer als bijgerecht of toast bij je diner.

Voeg Feta Toe Aan Je Favoriete Soeprecept

Als je een fan bent van soepen, probeer dan wat fetakaas toe te voegen aan je volgende brouwsel.

Dit is vooral heerlijk als het wordt gecombineerd met bonen of linzen in een soep.

Dus of je nu fetakaas toevoegt aan een bijgerecht, het gebruikt als onderdeel van een dressing voor een salade, het toevoegt aan je gebakken aardappelen, of het gewoon puur eet, je zult zeker genieten van de manier waarop deze hartige kaas je favoriet verbetert. borden.

Hoe Kun Je Fetakaas Veilig Bewaren Nadat Deze Is Geopend?

Fetakaas is erg kwetsbaar en moet binnen vijf dagen na opening van de verpakking worden geconsumeerd.

Wikkel de kaas in folie of vetvrij papier om uitdroging te voorkomen.

Kun Je Fetakaas Invriezen?

Ja, je kunt fetakaas tot een maand invriezen.

Hoewel de smaak van ingevroren en ontdooide voedingsmiddelen hun smaak kan beïnvloeden, moeten ze toch heerlijk zijn.

Stevige variëteiten, zoals Griekse feta-kaas of blok-feta-kaas, vries goed in voor het beste resultaat.

Hoe Lang Is Feta Houdbaar In Olijfolie?

Kan Fetakaas Rauw Worden Gegeten?

Feta-kaas kan in zijn rauwe vorm worden geconsumeerd. Het kan ook worden gebruikt in salades en met andere groenten.

Is Fetakaas Goed Voor Je?

Niet nodig.

Feta-kaas heeft een hoog calcium- en eiwitgehalte en weinig vet en koolhydraten.

Het heeft een matige hoeveelheid natrium.

Hoe Weet Je Of Fetakaas Slecht Is Geworden?

Wat Is De Oorsprong Van Fetakaas?

De basiscomponenten van verse volle melk, zout, zuursel en stremsel worden in een vat met elkaar gemengd.

De whey, die de melksuiker lactose bevat, wordt afgetapt en water wordt toegevoegd om het meer geconcentreerd te maken.

Dit mengsel van enzymen en water wordt ook wel stremsel genoemd. Een nieuwe batch stremsel wordt in de oplossing gedaan en het stolt (verandert van een vloeistof naar een vaste stof) en stolt binnen een paar uur.

De wrongel kan in vormen worden gegoten en enkele dagen in koele kamers worden gedroogd voordat ze kruimelig worden.

Wat Is De Vloeistof Waarin Fetakaas Wordt Gemaakt?

Hoe Maak Je Feta Minder Zout?

Als je vindt dat feta een beetje zout is, laat het dan een nacht in melk weken.

Het zal een deel van het zout eruit halen.

Dit mengsel kan ook in recepten worden gebruikt.

Conclusie

Met overgebleven fetakaas kun je allerlei gerechten maken.

Hier zijn een paar van mijn favoriete dingen.

Fetakaas is de perfecte manier om wat extra smaak en opwinding aan je maaltijden toe te voegen zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Dus ga je gang en geef een (of alle.) Deze recepten zijn het proberen waard.