Wat Te Doen Met Overgebleven Zoete Aardappelpuree

Ben je fan van zoete aardappelpuree?

Maak je geen zorgen, want ik heb een paar snelle ideeën over wat te doen met die restjes.

Of je nu een hartig of zoet gerecht wilt maken, er is voor ieder wat wils.

Dus maak een bladwijzer voor dit bericht en wees creatief in de keuken met je overgebleven aardappelpuree.

Maak Er Zoete Frietjes Mee

Je overgebleven zoete aardappelpuree veranderen in een of andere vorm van friet is de meest voor de hand liggende manier om je overgebleven zoete aardappelen te gebruiken.

Schil eerst de aardappelen en snijd ze in hapklare stukjes.

Bestrijk vervolgens de plakjes zoete aardappel met olijfolie of koolzaadolie en strooi er zeezout over.

Bak de frietjes op 425 ° F gedurende 40 tot 45 minuten op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie.

Controleer de frietjes elke 10 minuten of zo.

Ze moeten aan alle kanten bruin en krokant zijn als ze klaar zijn.

Maak Een Zoete Aardappel Hasj

Een andere manier om gebruik te maken van overgebleven zoete aardappelen is met hasj.

Voor dit gerecht heb je een teentje knoflook, ui, verse champignons, restjes wortel of pastinaak (optioneel) en olijfolie nodig.

Snijd alles in kleine stukjes. Bak het vervolgens 5-10 minuten in de pan.

Voeg de zoete aardappelen toe die je over hebt en breng op smaak met zeezout.

Roer regelmatig en blijf alles nog 10 tot 15 minuten sudderen.

Serveer met een eitje erop en geniet.

Zoete Aardappel Bites Maken

Zoete aardappelbites zijn een ander snel en eenvoudig voorgerecht gemaakt van overgebleven zoete aardappelen.

Schep eenvoudig kleine stukjes van de zoete aardappel en leg ze op een bakplaat.

Ik raad aan om voor dit recept scherpe cheddar te gebruiken.

Verander Ze In Muffins

Je restjes omzetten in een gebakken goed is een andere optie voor gemakkelijke, heerlijke maaltijden of snacks.

U kunt zoete aardappelmuffins maken door een ei, kaneel, nootmuskaat, vanille-extract en bakpoeder toe te voegen aan uw puree van zoete aardappelen.

Schep het mengsel vervolgens in een ingevette muffinvorm bekleed met cupcake-voeringen en bak 30 minuten op 400 graden.

De muffins komen er vochtig uit aan de binnenkant, maar krokant aan de randen.

Maak Een Aardappelpuree

Aardappelpuree is waarschijnlijk de meest creatieve manier om je restjes op te maken.

Je hebt eieren, bloem, zout, peper, boter of olijfolie, melk en natuurlijk zoete aardappelpuree nodig.

Combineer eerst drie eieren met 1/2 kopje gesmolten boter in een grote kom.

Meng bloem, zout, peper en melk tot een glad deeg.

Giet het mengsel in een (ingevette) taartvorm en bak 20 minuten op 450 graden.

Voeg je overige ingrediënten toe aan het deeg.

Bak alles samen nog 15 tot 20 minuten of tot het in het midden stevig is.

Het moet eruit zien als een omelet.

Gebruik Ze Voor Ravioli

Van je restjes een ravioli maken is een andere creatieve manier om van dit heerlijke herfststukje te genieten.

Voeg aan de overgebleven zoete aardappelen eidooiers, Parmezaanse kaas en zout toe.

Meng alles door elkaar en rol het deeg vervolgens uit tot dunne plakken van ongeveer 1/20 cm dik.

Om cirkels in het deeg te maken, gebruikt u een grote cirkelvormige koekjesvormer of een kopje.

Voeg vervolgens een lepel van de rest in het midden toe en vouw elke ronde dubbel, sluit hem aan alle kanten dicht met water.

Kook de ravioli 10 minuten en geniet ervan.

Maak Een Pizzabodem Van Zoete Aardappel

Je kunt ook restjes gebruiken om een pizzabodem te maken.

Je hebt 1 kopje zoete aardappelpuree, 1/4 kopje amandelmeel, 1 ei, 2 eetlepels gesmolten boter of olijfolie en zeezout nodig voor de korst.

Meng alle ingrediënten in een kom en bak de korst 15 minuten op 450 graden.

Voeg vervolgens je favoriete pizza-toppings toe – marinarasaus, kaas, worst, pepperoni, enz.

Kook alles nog 10 tot 15 minuten of tot de kaas is gesmolten en bruin begint te worden.

Voeg Ze Toe Aan Een Ontbijtomelet Of Scramble

Een andere gemakkelijke manier om je overtollige voedsel op te gebruiken, is door het toe te voegen aan een omelet of roerei.

Snijd eenvoudig wat groene uien, knoflook en gele uien.

Bak deze 5 minuten in olijfolie tot ze glazig worden.

Voeg vervolgens de gekookte zoete aardappelen toe en verwarm nog 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg een eetlepel water toe aan je omelet om ervoor te zorgen dat het aan elkaar plakt. Dek de omelet nog een minuut af zodat de stoom zijn werk kan doen.

Hoe Lang Zijn Gekookte Zoete Aardappelpuree Houdbaar In De Koelkast?

Ze kunnen tot drie dagen veilig in de koelkast worden bewaard.

Zijn Aardappelpuree Gezond?

Een kopje gekookte zoete aardappelpuree van zoete aardappelen bevat 100 calorieën. Het is ook een complete bron van eiwitten. Dit betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die ons lichaam niet kan maken, maar toch 100 calorieën levert.

Het bevat ook ongeveer 20% van je ADH voor calcium, 25% voor vitamine A en 7% voor ijzer.

Deze gezonde voeding is alleen maar ongezond vanwege de hoge glycemische lading. Eén kopje heeft een score van 42 op de GI-index, wat betekent dat het een grote piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt.

Zijn Zoete Aardappelpuree Mogelijk Om Te Bewaren?

Ja, ze zijn te redden.

In feite blijven ze fermenteren zolang ze worden bewaard in een container zonder lucht erin.

Kan Ik Zoete Aardappelpuree Opwarmen?

Ze kunnen worden opgewarmd en smaken nog steeds heerlijk.

Dit doe je door ze in een wafelijzer te plaatsen en ze knapperig te bakken.

Een andere optie is om ze toe te voegen aan een pan met wat olie en ze ongeveer 10 minuten te bakken.

Hoe Weet Je Of Zoete Aardappelpuree Slecht Is?

Als je ze te lang op kamertemperatuur laat staan, worden ze slijmerig en vies.

Sterker nog, zodra ze beginnen te gisten, verandert hun smaak drastisch en het is iets dat veel mensen als zuur omschrijven.

Vanwege deze zure smaak is fermentatie een redelijk betrouwbare manier om te zien of je restjes bedorven zijn.

Als je nog twijfelt, kijk dan eens naar de kleur van de aardappelpuree.

Als ze grijs of groen van kleur zijn, kan dat ook een teken zijn dat er schadelijke bacteriën in het voedsel zijn gaan groeien en je ziek kunnen maken.

Als de restjes schimmel ontwikkelen, kun je de zoete aardappelen ook weggooien.

Is Het Mogelijk Om Aardappelpuree In Te Vriezen?

Ja, ze kunnen worden ingevroren.

Ze smaken zelfs best goed nadat ze zijn ingevroren en later weer opgewarmd.

Voor een zachte textuur kun je ze koken of stomen voordat je ze invriest. Dit maakt ze gemakkelijker te eten als ze eenmaal ontdooid zijn.

Dit is eenvoudig: kook de aardappelen zoals gewoonlijk en doe ze vervolgens in een luchtdichte bak.

Plaats ze in de vriezer met ongeveer een centimeter uitzetruimte.

Waarom Is Mijn Puree Van Zoete Aardappel Waterig?

Ze worden pas waterig als ze te lang gekookt hebben.

Zodra de natuurlijke zetmelen erin beginnen af te breken, geven ze overtollig vocht af aan de rest van het voedsel.

Dit is de reden waarom zoveel mensen vinden dat te gaar gekookte zoete aardappelen een papperige of papperige textuur hebben en een beetje vreemd smaken.

Conclusie

Er zijn veel heerlijke manieren om van je overgebleven aardappelpuree te genieten.

Hiervan kunnen muffins of taarten, ravioli of pizzabodems worden gemaakt.

Voor een snel en gemakkelijk ontbijt kun je ze toevoegen aan een roerei of omelet.

Het maakt niet uit hoe je ze eet, deze recepten zullen je zeker bevallen.

Ga koken en je zult op een nieuwe manier kunnen genieten van deze herfstfavoriet.