Aguachile Vs Ceviche. Zijn Ceviche En Aguachile Hetzelfde?

Ceviche en Aguachile maakten deel uit van de maaltijden van Latino’s lang voordat ze zelfs maar namen hadden. In de loop van de tijd zijn de twee alomtegenwoordige gerechten geworden die je nauwelijks kunt missen in straatkraampjes of dure restaurants.

Tegenwoordig hebben ze een reputatie en elk vertelt je zeker een ander verhaal over oorsprong, smaken en culinaire culturen. Deze kennis zal u helpen Ceviche van Aguachile te onderscheiden.

Inleiding Tot Aguachile En Ceviche

1. Aguachile

Aguachile, zoals de naam al doet vermoeden, is in feite chiliwater. Dit gerecht komt inderdaad op de lijst met must-try-voedsel voor diegenen die graag vast willen komen te zitten in pittige smaken van kruiden.

Aguachile is ook vrijwel beperkt tot Mexico zelf, naar verluidt afkomstig uit de regio Sinaloa. De soorten pepers die worden gebruikt, kunnen variëren. Chiltepines is echter een lokale peper waarvan wordt gedacht dat het het hoofdingrediënt is. Mensen houden ook van serrano en jalapeo chilipepers.

Over smaken valt niet te twisten, dus de belangrijkste ingrediënten van Aguachile (groenten en zeevruchten) zijn onderhevig aan variaties. Om Aguachile voller te maken met fruitige smaken en kleuren, gaan sommigen verder door watermeloen, mango toe te voegen, terwijl anderen sterke drank (Mezcal of Tequila) aan de marinade toevoegen.

Zijn Garnalen En Limoensap Musthaves Hier?

Het meest populaire type Aguachile bevat garnalen, komkommer en ui. De marinade wordt gemaakt door pepers te mengen met water. Het heeft meestal plakjes avocado waarvan de vettigheid geweldig is om de hitte van de pepers te compenseren.

2. Ceviche

Ceviche (meestal uitgesproken als seh-VEE-chay in Belize) is in feite zeevruchten gemarineerd in citrussap, dat het kookt. Het wordt vaak gevonden samen met de kustgebieden van Latijns-Amerika en ook in sommige Caribische landen.

Populaire zeevruchtenopties zijn garnalen, kreeft, schelp, octopus, maimula (vaak paardenschelp genoemd), inktvis, snapper en meer, afhankelijk van waar u naartoe reist. Ceviches kunnen ook gemaakt worden met maïs en zoete aardappelen, afhankelijk van waar je bent in Centraal- of Zuid-Latijns-Amerika.

Sigaretten, tomaten, uien en koriander zijn ook veel voorkomende ingrediënten. Sommige restaurants in Mexico gaan zelfs zo ver dat ze avocado aan hun ceviches toevoegen. Anderen nemen chilipepers rechtstreeks in de Ceviche op of verslinden ze afzonderlijk. En als je een grote fan bent van habanero, zou het geen kwaad kunnen om ze erbij te hebben!

Aguachile Versus Ceviche: Wat Is Het Verschil?

Ondanks het feit dat ze vaak uitwisselbaar zijn, zijn er opmerkelijke verschillen tussen hen.

1. Mexicaanse Afkomst?

Hoewel beide gerechten hun wortels hebben in Zuid-Amerika, is Ceviche een door Peru gedomineerd gerecht. Ondertussen is Aguchile geaccrediteerd aan de kust ten noordwesten van Mexico-steden langs de Stille Oceaan (dit verwijst naar Sinaloa en Nayarit).

Verbazingwekkende ontdekkingen verbinden de oprichting van Aguachile met de kust van Sinaloa, een van de staten van Mexico. Met name de stad Mazatlan staat bekend om zijn visvaardigheden.

Aguachile had in zijn betekenis niets te maken met zeevruchten, zoals de huidige generatie het is gaan herkennen. In plaats daarvan diende het zout eeuwen voor de Spaanse verovering (16e eeuw) om zongedroogd vlees van de Sinaloa-indianen, zoals wild en wild zwijn, te bewaren.

Bij hun terugkeer maakten ze een kokende kom water met chiltepin chili peper (kleine ronde wilde chili geplukt uit het bos rond de berg) en kookten ze hun schokkerige vlees (gedroogd gezouten vlees) in het verwarmingswater.

Deze typische bereidingstechniek was wat bekend kwam te staan als Aguachile, chiliwater. Het is veilig om te zeggen dat het gerecht is vernoemd naar de belangrijkste ingrediënten (water en chili).

Veel mensen associëren Ceviche met Mexico en Midden-Amerika, maar er zijn verschillende theorieën over waar het vandaan komt. Afhankelijk van waar je woont, zijn er andere spellingen voor de naam: seviche en cebiche.

Degenen die dieper willen graven en meer willen weten, kunnen verwijzen naar SUMAQ met zijn diepgaande artikel pepers over de oorsprong van Ceviche in Peru. Ceviche was eeuwenlang geen populair gerecht. Men dacht dat het voedsel voor de armen was totdat een ongewone samenloop van omstandigheden dat veranderde. Een golf van Japanse immigranten arriveerde in Peru om te gaan boeren nadat de Chinees-Japanse oorlog uitbrak. Omdat zeevruchten een sleutelelement zijn in het Japanse dieet, is het niet verwonderlijk dat de Peruaanse keuken Aziatische invloeden begon te vertonen.

2. Ingrediënten

Verwarm eerst de chiltepines/chili-paprika’s in water. Voeg vervolgens de verscheidenheid aan groenten toe, zoals tomaten, uien, limoensap en koriander. Het gaat over de chili en wat water, oftewel Aguachile.

Ceviche, ook bekend als cebiche, is een Peruaans gerecht (hoofdgerecht of voorgerecht) dat bestaat uit verse vis, gezouten in citroensap (kan limoen of citroen zijn) en gekruid met chilipeper, koriander, uien, zout en aji. Voor de bereiding van Ceviche begint het met de zeevruchten gekookt in limoen-/citroensap.

3. Kookrecepten

Het is geen verrassing dat het idee dat zeevruchten worden gekookt in citrusvruchtensap je versteld doet staan. Dit gerecht kan zonder hitte worden bereid. Zowel warmte als citroenzuur werken samen in een chemisch proces dat denaturatie wordt genoemd. De waterstofbruggen in eiwitten die door denaturatie worden aangetast, worden uit hun oorspronkelijke toestand verwijderd en beschikbaar gemaakt voor interactie met andere chemicaliën.

Hoewel Ceviche technisch gezien niet rauw is, doodt koken met hitte geen bacteriën. Daarom is het belangrijk om alleen Ceviche te consumeren die gemaakt is van de beste zeevruchten.

Ceviche verschilt ook van Aguachile in termen van hoe lang het duurt om zeevruchten te marineren. Ceviche wordt bereid door de zeevruchten in een kom te doen en ongeveer 20 minuten te laten rusten. Aguachile wordt geserveerd zodra de zeevruchten in de limoen zijn gegooid. De bereiding van ceviche vereist een langere marineertijd, terwijl de bereiding van Aguachile slechts een kortere tijd vereist.

Bonustips Voor Het Omgaan Met De Receptingrediënten

  • Bij het aanpakken van pepers die pittiger of pittiger zijn dan jalapeos, is het dragen van handschoenen, het wassen van je handen en alle voorbereidingsgereedschap (messen, snijplanken) met zeep en warm water een must.
  • Melk of andere zuivelproducten kunnen je mond het meest afkoelen. Sterke drank is een andere goede keuze. Als je dergelijke methoden niet bij de hand hebt, neem dan je toevlucht tot brood als een spons om wat van de olie en warmte uit je mond te halen.
  • Gedroogde chilipepers kunnen in plaats daarvan worden gebruikt als u nee zegt tegen afval. Nadat u al het stof met een vochtige doek hebt afgeveegd, snijdt u de stelen af met een mes of schaar en snijdt u chili open om zaden en aderen te verwijderen. Plaats ze vervolgens in een kom en laat ze 1530 minuten rehydrateren. Giet vervolgens de paprika’s af en hak, meng of voeg ze toe aan je recept.
  • Zoals de meeste soorten fruit, moeten chilipepers uit direct zonlicht, hitte en vocht worden gehouden. Bewaar ze afgesloten, koel en op donkere plaatsen.

Conclusie

Dat is alles. Deze informatie zou u moeten helpen de verschillen tussen Aguachile en Ceviche te begrijpen. Ze verschillen in hoe ze zijn voorbereid, niet in hun uiterlijk.

Het maakt niet uit welke je kiest, je bent zeker in voor een geweldige starter. Het is tijd om creatief aan de slag te gaan in de keuken. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je gerecht goed te marineren.